Un teren de fotbal dintr-un sat românesc, vedetă în presa internațională

Un teren de fotbal dintr-un sat românesc a atras atenția presei internaționale. 

Terenul de fotbal din satul românesc Tonciu (județul Mureș), pe care se află un stejar vechi de 150 de ani, a devenit subiect de amuzament pentru presa internațională, relatează Agerpres. 

Potrivit The Daily Mirror, satul Tonciu a ajuns de râsul lumii din cauza imaginilor cu maiestuosul arbore de pe terenul dotat cu gazon sintetic, care au circulat pe internet, iar satul a ajuns de râsul lumii, scrie cotidianul britanic The Daily Mirror.

Bugetul construirii terenului, care dispune de gazon artificial, proiectoare, garduri de sârmă și porți,  a fost de 12.730 de lire sterline și a fost aprobat în 2012, însă cetățenii au refuzat tăierea stejarului, a explicat primarul localității, Ioan Milășan. 

În consecință, autoritățile au trebuit să continue lucrările și să amenajeze terenul în jurul copacului.

Despre bizarul teren de fotbal din satul Tonciu a scris și site-ul belgian 7sur7, dar și presa din Franța, Slovenia, Indonezia sau Australia.

În fața nemulțumirii unor localnici, dar și a reacțiilor de amuzament de pe internet, primarul Milășan a afirmat că va fi propusă tăierea stejarului, ce ar urma să aibă loc toamna, pentru a putea strânge ghindele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel