Un spital din Budapesta a fost cuprins de flăcări: Un om a murit, alți doi au fost răniți 

Incendiu la spital Budapesta
Incendiu la spital Budapesta

A fost incendiu în această dimineață la un spital din Budapesta. 

Potrivit primelor date, o persoană a murit, iar alte două au fost rănite ca urmare a incendiului izbucnit duminică dimineață la un spital din Budapesta. 

Alte 56 de persoane au fost mutate din camere, conform autorităților maghiare. 

Cauza incendiului nu este cunoscută pentru moment, dar flăcările ar fi izbucnit undeva la parterul clădirii, iar apoi s-au extins la o cameră alăturată. 

Pompierii au reușit să intervină la timp și să oprească extinderea incendiului. 

Ungaria a oferit ajutorul României după ultimul incendiu din țara noastră, survenit la Constanța

În toată perioada Covid, România a fost lovită de mai multe incendii grave la unitățile spitalicești, soldate cu decese și răniți. Totul din cauza vechimii spitalelor și surpaaglomerării lor care a generat un consum foarte mare de energie. 

Ultimul incendiu care a avut loc la un spital din România a fost cel de la Boli Infecțioase Constanța. Șapte persoane au murit ca urmare a incendiului, iar unitatea a fost închisă. Bolnavii au fost transferați la alte spitale și așa foarte aglomerate și greu încercate. 

“Dacă este nevoie de preluarea unor pacienţi, sistemul sanitar din Ungaria are capacităţile necesare, astfel România se poate baza pe Ungaria”, anunța Péter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei.

 Cel mai grav incendiu la un spital s-a produs pe 14 noiembrie 2020, la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Atunci, zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Medicul de gardă de la secţia ATI a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel