Un paraşutist va încerca să depășească viteza sunetului

images
images

Austriacul Felix Baumgartner, în vârstă de 43 de ani, este primul om care va încerca să doboare bariera sunetului în cădere liberă. Această provocare face parte din proiectul Red Bull Stratos, proiect care oferă oportunitatea de a strânge informații ce ar putea să salveze viața piloților și a astronauților.

Inedit este faptul că Baumgartner încearcă să demonstreze că un om poate să depășească viteza sunetului în stratosferă și să ajungă cu bine pe pământ. Cercetătorii vor afla după această experiență date importante despre limitele corpului uman la viteza supersonică.Are experiență în sporturi extreme de peste 25 de ani și peste 2 500 de sărituri la activ.

Austriacul este  protagonistul unor sărituri după locații celebre precum: statuia lui Iisus Hristos din Rio, Turnurile Petronas din Kuala Lumpur și zgârie-norul Taipei 101. Tot el a fost primul om care a traversat, în cădere liberă, Canalul Manecii folosind aripi de carbon.

Pe 8 octombrie Felix Baumgartner va încerca să își depășească limitele la Red Bull Stratos într-o săritură de la 36.576 metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel