Un inventator român este comparat cu Henri Coandă de către englezi

ROMANIA_9612761-600x385
ROMANIA_9612761-600x385

Creaţia tehnologică a unui tânăr din Deva a reuşit să-i mpresioneze pe englezi care îl compară cul Henri Coandă. Daily Mail îi dedică un articol inventatorului român Raul Oaida în ediția sa electronică.

 Publicaţia engleză susţine că Raul Oaida a reuşit să inventeze un sistem de propulsie care poate fi folosit cu uşurinţă pe vehiculele cu două roţi. Potrivit publicaţiei britanice, motorul inventat de român a fost montat de acesta pe bicicleta sa personală. Odată pornit sistemul de propulsie este capabil să ducă vehiculul până la o viteză de 41 de kilometri pe oră.

 Raul Oaida a construit motorul în circa trei ani de zile folosind drept sursă de finanţare atât sponsorizări cât şi ”o parte din banii de buzunar”, potrivit Daily Mail.

 Primul test la care motorul lui Oaida a fost supus a avut loc în acest weekend, inventatorul român făcânt un tur al câtorva străzi din Deva pe bicicleta sa propulsată de motor.

 Daily Mail notează că ”inventatorul romând din Transilvania pare să îi calce pe urme lui Henri Coandă, unl dintre cei mai celebrii inventatori ai lumii de origine română”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel