Un asteroid va trece pe lângă Pământ în această noapte

Un asteroid va trece pe lângă Pământ luni noapte. Roca spațială, numită 2003 DZ15, are un diametru de 152 de metri și va trece la o distanță de 3,5 milioane de km de planetă noastră.

Distanță la care va trece asteroidul este destul de mare, reprezentând de 9 ori distanța de la Pământ la Luna.  Prin urmare, asteroidul nu reprezintă o amenințare, scrie Universe Today. Este puțin mai mic decât asteroidul care a trecut pe lângă Terra pe 31 mai.

The Virtual Telescope Project va transmite în direct evenimentul aici. Transmisia va avea loc începând cu ora 1 a.m., ora României, marți dimineață. Roca spațială a fost descoperită în februarie 200, de astronomii de la Observatorul Lowell.

Asteroidul va fi cel mai apropiat corp ceresc care va trece pe lângă Terra în acest secol. Se va întoarce pe 12 februarie 2056, când distanță față de planetă noastră va fi aproximativ aceeași.  Dacă acest asteroid s-ar prăbuși pe Pământ, impactul ar fi similar celui produs în anul 1908 de explozia de la Tunguska, unde specialiștii cred că s-ar fi prăbușit un meteorit de dimensiuni similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel