Un asteroid imens se apropie de Terra. Ce spun specialiștii

61232986
61232986

Un asteroid foarte mare se îndreapta spre Pământ, pe care astronomii au început deja să-l studieze cu atenție. Toutatis 4179, așa cum l-au numit specialiștii, are forma unei alune uriașe.

Asteroidul are 4,4 km lungime și 2.4 km lățime. El este unul din cei mai mari asteroizi care se vor apropia de Pământ, scrie National Geographic, potrivit stirileprotv.ro.

 Pe 12 decembrie, asteroidul se va afla la peste 6,9 milioane de kilometri distanță de Terra, ceea ce, din punct de vedere astronomic, înseamnă că “va trece aproape” de planeta noastră. Specialiștii sunt foarte interesați de compoziția și traiectoria lui. Toutatis 4179 trece prin apropierea Terrei o data la 4 ani. “Se învârte asemeni unui giroscop”, explică Michael Busch, de la National Radio Astronomy Observatory, modul în care se deplasează prin spatiu uriașul asteroid. Fiecare apropiere de Soare sau de Pământ îi schimbă puțin traiectoria, din cauza gravitației.

Astronomii asigură că nu există niciun pericol în privința unui eventual impact cu Terra.

Circulă multe zvonuri despre el, mai mult decât despre alți asteroizi, dar asta numai pentru că este foarte mare și se apropie frecvent de noi”, precizează Busch.

Pe 12 decembrie, când se va apropia cel mai mult de Pământ, Toutatis va putea fi observat cu ajutorul unui telescop obișnuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel