Uimitor! Tristeţea provocată de moartea cuiva este considerată o boală mintală

Noua Biblie a medicilor psihiatri, „Este foarte important ca medicii să stabilească dacă tristeţea cauzată de moartea unei persoane apropiate este o boală pentru a se stabili un diagnostic şi un tratament aferent.

Dacă se clasifică durerea pierderii unei persoane dragi drept o boală mentală, persoana care suferă poate primi antidepresive pentru a se  "trata" de durere.

Dar putem vorbim aici despre o boală ? Şi cât timp trebuie să sufere un individ după moartea cuiva pentru a se putea vorbi despre o maladie?

Revista britanică The Lancet spunea că "durerea morţii unei persoane dragi nu trebuie considerată o boală şi nu trebuie tratată cu medicamente". De asemenea, să tratezi o emoţie umană cu medicamente nu va avea niciun efect. Reprezentanţii publicaţiei au spus că, potrivit ediţiei a cincea a manulualui în cauză (DMS), sentimente de profundă tristeţe, insomnie, plâns, incapacitatea de concentrare şi lipsa apetului care durează mai mult de două săptămâni de la moartea unei persoane iubite, poate fi diagnosticată ca depresie şi nu ca o reacţie normală emoţională. Prescrierea medicamentelor în aceste cazuri este o strategie eşuată. Nu există dovezi care să ateste faptul că antidepresivele pot trata persoanele care şi-au pierdut o pe cineva iubit, informeaza BBC MUNDO.

Citeşte şi :

Moartea unei persoane dragi îţi poate provoca un infarct

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel