UE, război cu Facebook din cauza WhatsApp. Utilizatorii, vizați

Facebook WhatsApp
Facebook WhatsApp

Comisia Europeană a acuzat reţeaua de socializare Facebook că i-a furnizat informaţii înşelătoare în timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp, ceea ce deschide calea unei posibile amenzi de până la 1% din cifra sa de afaceri.

Cu toate acestea, Executivul comunitar a precizat că această procedură nu va avea niciun impact asupra aprobării tranzacţiei de 22 de miliarde de dolari încheiată în 2014.

Disputa vizează o modificare a politicii de confidenţialitate a WhatsApp adoptată în luna august, conform căreia serviciul de mesagerie va partaja o parte din numerele de telefon ale utilizatorilor cu grupul mamă Facebook, ceea ce a declanşat o serie de investigaţii din partea mai multor agenţii de protecţie a datelor din UE. Comisia subliniază că în notificarea cu privire la achiziţia WhatsApp, Facebook a dat asigurări că nu va putea asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii. 'În prezent, Comisia este de părere că Facebook i-a furnizat, în mod deliberat sau prin neglijenţă, informaţii inexacte sau înşelătoare', susţine Executivul comunitar. Facebook are timp până la data de 31 ianuarie 2017 să răspundă îngrijorărilor Bruxelles-ului.

Dacă aceste îngrijorări se vor confirma, Comisia ar putea amenda grupul american cu o sumă echivalentă cu până la 1% din cifra sa de afaceri, care în 2015 s-a ridicat la 17,9 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel