Tutunul, speranță pentru bolnavii de cancer

Rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii australieni și publicat recent reliefează că floarea unei specii ornamentale de tutun ar putea deţine secretul pentru a învinge cancerul.

În urma studiului, cercetătorii de la Institutul Trobe pentru Ştiinţe Moleculare din Melbourne au descoperit în floarea plantei de tutun o moleculă care luptă împotriva ciupercilor şi bacteriilor, dar care are şi capacitatea de a identifica şi de a distruge celulele canceroase, potrivit Daily Mail, scrie Mediafax.

Molecula, cunoscută drept NaD1, are o structură în formă de cleşte cu care se prinde de lipidele din membrana celulei canceroase. Ulterior, ea distruge membrana celulei canceroase şi o face să explodeze. 

"Există o ironie că un puternic mecanism de autoapărare împotriva cancerului a fost descoperit în floarea unei specii ornamentale de tutun, însă este o descoperire binevenită, indiferent de originea ei. Următorul pas va consta în iniţierea unor studii preclinice pentru a determina rolul pe care molecula NaD1 ar putea să îl aibă în tratarea cancerului. Până acum, testele preliminare s-au dovedit promiţătoare. Una dintre problemele majore ale terapiilor anticancer actuale constă în faptul că efectul tratamentului nu este discriminatoriu. În schimb, am descoperit că NaD1 poate să ţintească tumorile canceroase şi are efecte minime sau chiar niciun efect asupra celulelor sănătoase", a declarat medicul coordonator, Mark Hullett.

Spre deosebire de terapiile actuale anticancer, care afectează și celule sănătoase, testele preliminare care s-au făcut până acum privind molecula NaD1 arată că ea poate ținti doar tumorile canceroase" şi are efecte minime sau chiar niciun efect asupra celulelor sănătoase".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel