Clădirea turn din Piața Victoriei, vândută pentru 50 de milioane de euro

5018e4be7521f
5018e4be7521f

foto: dailybusiness[/caption]

Cea mai înaltă clădire din București la ora actuală are o istorie destul de zbuciumată.Cu o înălțime de 106 metri și 22 de etaje , peste 50 de litigii care au culminat cu un dosar de insolvenţă şi mai mult de trei ani în care clădirea de birouri Tower Center din Piaţa Victoriei nu a fost folosită, construcția a fost intr-un final preluată de către oamenii de afaceri Dragoş Bîlteanu şi Ioannis Papalekas, doi dintre cei mai puternici investitori din imobiliarele locale, în urma unei tranzacţii de circa 50 mil. euro.

Tranzacția prin care imobilul impunător din Piața Victoriei a fost vândut a generat o serie de controverse,fiind bazată în primul rând pe o creanţă de aproape 190 de milioane de lei (circa 44 mil. euro) pe care Industrialexport o avea faţă de Tower Center Internaţional (TCI), firma dezvoltatoare. Această creanţă a fost cedată către Lorient Limited, firma lui Bîlteanu şi Papalekas înregistrată în Insulele Belize. Cei doi au preluat 87% din turnul de birouri prin convertirea unei părţi din această creanţă (128 mil. lei, echivalentul a 30 mil. euro) în acţiuni.

Totodată, faţă de Alpha Bank a fost plătită o sumă de 17,5 mil. euro, în contul unui credit acordat de banca elenă pentru construcţie.Alpha, care ar fi trebuit să devină și chiriaș în clădire, a rămas implicată în proiect, acordând și un alt împrumut de aproape 15 mil de euro către proprietarii clădirii. "Clădirea se poate închiria acum fără nicio problemă. Condiţiile se discută cu debitoarea", afirmă Ştefan Dumitru, partener în cadrul firmei de insolvenţă RVA Insolvency, administratorul judiciar al Tower Center International.

Noii proprietari ai clădirii nu au oferit informații cu privire la acest proiect. Ioannis Papalekas nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.iar partenerul acestuia, Bîlteanu nu a comentat în niciun fel tranzația.Cei doi investitori au mai dezvoltat în Bucureşti proiectul UpGround din Pipera, iar Papalekas a răs­cum­părat în ultimul an centrul City Mall, aflat în faliment, pentru 17,3 mil. euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel