Turiști arestați pentru că au filmat Colosseum-ul din Roma cu drona

Doi turiști francezi au fost surprinși marți, la Roma, lansând o dronă în apropiere de Colosseum și încălcând astfel măsurile de securitate în vigoare în capitala italiană, au anunțat miercuri carabinierii, citați de AFP.

Ei au fost surprinși la căderea nopții de către agenții care patrulau pe una dintre arterele care duceau la cel mai faimos monument al Orașului Etern. Un bărbat în vârstă de 31 de ani pilota drona, în timp ce însoțitoarea sa, de 27 de ani, controla zborul.

Ambii au fost duși la sediul carabinierilor, înainte de a fi la scurt timp eliberați. Drona și telecomanda le-au fost însă confiscate și vor fi distruse, iar cei doi vor trebui să plătească o amendă estimată la circa 3.000 de euro, potrivit unui oficial din cadrul carabinierilor.

Conform măsurilor sporite de securitate aflate în prezent în vigoare, orice survol al capitalei italiene este interzis, inclusiv prin intermediul dronelor.

Cei doi tineri nu sunt singurii turiști francezi intrați în atenția forțelor de ordine marți seara la Roma: o femeie de 43 de ani a fost amendată cu 450 de euro — tarif crescut recent de primărița Virginia Raggi — pentru că s-a îmbăiat într-o fântână din celebra Piazza Navona, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel