Transplant pulmonar. Primul pacient - informaţii

Mihai Ciobanu / 17 mai 2018 / 17:21 Salveaza PDF Comentarii
transplant pulmonar
transplant pulmonar

Pacientul care a beneficiat de primului transplant pulmonar realizat în România a fost externat din spital. 

Pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar realizat în România, la la Spitalul Clinic ''Sfânta Maria'' din Bucureşti, a fost externat. 

"Pacientul A.M., în vârstă de 36 de ani, care a beneficiat de primul transplant pulmonar realizat în România, se simte bine şi a fost externat de la Spitalul Clinic 'Sfânta Maria'. Evoluţia post-transplant a bărbatului este favorabilă, la o lună de la intervenţia chirurgicală complexă. Pacientul va face reabilitare respiratorie la Spitalul Clinic Colentina, la Secţia de Pneumologie, special modernizată pentru pacienţii transplantaţi. Protocolul de tratament este similar celui de la Clinica MHH din Germania, unde pacienţii sunt reabilitaţi postoperator în centrul medical din Bad Fallingbostel, la aproximativ 70 de kilometri distanţă de Hanovra", se arată într-un comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. 

În cazul celui de-al doilea pacient care a fost transplantat pulmonar la acelaşi spital evoluţia stării de sănătate este favorabilă. 

"În ceea ce-l priveşte pe pacientul E.A., de 47 de ani, care a beneficiat şi el de un transplant pulmonar, la Spitalul Clinic 'Sfânta Maria', evoluţia stării sale de sănătate este de asemenea favorabilă. Pacientul E.A. face exerciţii pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie şi este monitorizat permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic 'Sfânta Maria", se precizează în comunicat. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23