TRANSPLANT CAP. Prima operație din istoria omenirii: Cât va costa, cum va fi realizată operația și cât va dura

Chirurgul chinez Ren Xiaoping și neurochirurgul italian Sergio Canavero se pregătesc să realizeze, în China, primul transplant de cap din lume. 

”Acest transplant va genera dezbateri în mass-media, însă ceea ce dorim este să dezvoltăm un model de operație pentru a contribui ca această tehnologie să avanseze”, a spus  Ren Xiaoping, la o conferință de presă la Harbin, orașul din nord-estul Chinei unde pregătește această intervenție revoluționară. 

Chirurgul chinez a mai spus că acest tip de operație s-a mai efectuat. Au făcut experimente pe animale, precum câini, sau pe cadavre umane, intervenție care a durat 18 ore. Era planificată la 36 de ore. 

În ceea ce privește controversele, chirurgul a afirmat că ”știința nu se teme de polemică”. El a mai precizat că rezultatele vor fi publicate în revista Surgical Neurology International înainte de operația definitivă. 

[citeste si]

Medicul italian Canavero vorbește despre transplantul de cap de peste doi ani. Un tânăr rus, care suferă de atrofie musculară spinală, s-a oferit voluntar pentru această operație, în 2015. Cu toate acestea, Canavero a afirmat că pacientul care va beneficia de această operație va fi un chinez, iar operația va fi realizată în primăvara anului 2018. 

”Va fi prima operație de acest gen din istoria omenirii, avem tehnologia necesară realizării sale”, a declarat Canavaro unui ziar austriac. 

Transplantul care se va efectua în primăvara lui 2018 ar putea costa 100 de milioane de dolari. Operația va implica zeci de chirurgi, dar și alți specialiști. Va dura aproximativ 24 de ore. 

Beneficiarul și donatorul vor sta în poziție șezând. Temperatura corpului celui care va beneficia de transplantul de cap va fi redusă la starea de hipotermie profundă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel