Trabucul fumat de Winston Churchill, vândut cu 12 000 de euro

Winston Churchill
Winston Churchill

Un colecționar din Florida a cumpărat cu suma de 12.000 de dolari americani un trabuc fumat doar pe jumătate de Winston Churchill, informează Reuters.

Faimosul premier britanic din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial a fumat acel trabuc pe 11 mai 1947, pe aeroportul Le Bourget din Paris, a anunțat casa de licitații americană RR Auction într-o declarație publicată vineri.

Acest mic fragment de istorie, măsurând 10 centimetri, ce are la un capăt o bandă în nuanțe de roșu și auriu, pe care este scris numele fostului prim-ministru britanic, a fost păstrat de caporalul William Alan Turner, unul dintre membrii echipajului de pe avionul la bordul căruia s-a aflat Winston Churchill în acea zi.

"Și-a stins trabucul într-o scrumieră atunci când a urcat la bord, iar eu am păstrat restul de trabuc", se poate citi într-o notă scrisă de mână de William Alan Turner pe spatele unei fotografii care însoțește trabucul. Imaginea îl arată pe Winston Churchill în timp ce urca în avion, cu trabucul în mână.

Trabucul a fost licitat online miercuri seară și a fost achiziționat de un colecționar din Palm Beach, Florida, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel