Urmărește emisiunea live


Topul preocupărilor bizare ale Uniunii Europene din 2013

eu leaders
eu leaders

Aflând despre analize ale Uniunii Europene referitoare la cât de curbaţi ar trebui să fie castraveţii din restaurante şi ce cantitate de apă e prea multă pentru rezervorul toaletelor, cetăţenii europeni şi-au spus în barbă: "oare ăştia nu au nimic mai bun de făcut?" A fost demonstrat prin reportaje jurnalistice că majoritatea oamenilor nu are habar cine sunt Jose Manuel Barroso, Martin Schulz sau cum arată aceştia. Asta nu-i împiedică să fie indignaţi când membrii staff-ului Parlamentului European primesc înainte de Crăciun tablete care costă peste o mie de euro. Cine se mai miră că birocraţii Bruxelles-ului sunt impopulari când, pe lângă un asemenea exerciţiu de opulenţă, patiserilor li se spune câte grame de scorţişoară să pună în prăjituri?

1. Cel mai proaspăt proiect al Uniunii Europene a pus gând rău melcilor cu scorţişoară. O specialitate a danezilor despre care Bruxelles-ul spune că ar conţine cumarină, substanţă care provoacă cancer la ficat. O astfel de substanţă se regăseşte în cel mai des folosit tip de scorţişoară, cassia, condimentul de bază al melcilor danezi numiţi „Kkanelsnegler”. Propunerea de la Bruxelles vine ca urmare a planului Copenhagăi de implementare a regulilor Uniunii Europene. Consumul de cumarină trebuie limitat la 15 miligrame la kilogram.

 2. Într-un puseu de ecologie, funcţionarii de la Bruxelles au decis în octombrie să strângă o comisie care să stabilească volumul de apă tras la toaletă şi pisoar. Uniunea Europeană a explicat că nu vrea decât să definească normele etichetării toaletelor ecologice, dar euroscepticii nu puteau pierde ceea ce părea o invitaţie a UE de a fi ridiculizată.

3. Comisia Europeană a renunţat în luna mai la un proiect care interzicea servirea în restaurante a a uleiului de măsline în carafe, în favoarea sticlelor originale, pentru a evita contrafacerea. Propunerea, apărată de producătorii de ulei, dar dezagreată de patronii de restaurante, nu a avut şanse de reuşită. Oalele eşecului s-au spart în capul comisarului european pentru Agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel