Topul celor mai amenințate specii din lume cu dispariția

top 100
top 100

BestCollegesOnline a realizat un infografic interactiv cu topul celor mai amenințate specii din lume cu dispariția.

Potrivit descoperă.ro, instrumentul interactiv cuprinde cele mai ameninţate 100 de specii din lume, plante, ciuperci, mamifere, amfibieni, reptile, etc.

Infografia interactivă nu oferă numai o simplă clasificare a speciilor supuse celui mai mare risc de dispariţie, ci oferă și precizări privind numărul de exemplare, arealului speciei, amenințările principale, ce acțiuni sunt indicate pentru protecția speciei, precum și câteva detalii legate de specie.

În plus, pentru o căutare facilă a informațiilor privind o anumită specie, lista poate fi sortată în funcţie de locaţie, tipul de specie sau habitatul în care trăieşte.

Pe ultimul loc în acest Top 100, se află broasca țestoasă plug, una dintre cele mai rare specii din lume, cu o populație totală estimată la 440-770 de exemplare, care poate fi întâlnită în N-V insulei Madagascar.

Pe prima poziție a topului, specia cu cel mai mare risc de dispariție este cocotierul de pădure din Madagascar. Potrivit informațiilor, pe insula Madagascar ar mai fi doar 10 cocotieri de pădure adulţi.

Locul secund în acest clasament este atribuit unei specii de echidne cu ciocul lung, cea mai mică (Zaglossus attenboroughi), descrisă pentru prima dată în 1960, răspândită în Papua Noua Guinee, numărul populației nefiind cunoscut.

Locul al treilea este ocupat de o specie de pește (Valencia letourneuxi)  întâlnită în apele Mării Mediteraneene din apropierea costelor din sudul Albaniei și vestul Greciei.

Vezi mai jos clasamentul celor mai ameninţate specii din lume sau aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel