Top Chef: Eliminările tăioase au lăsat doar 19 candidați în concurs

În cea de-a doua ediție a aventurii Top Chef de la Antena 1, trei concurenți au dezamăgit juriul exigent care nu a avut niciun fel de scrupul în a-i elimina din cel mai "tăios" cooking show.

În competiția prezentată luni seară la Antena 1, care s-a desfășurat în satul Viscri, unde se află și "palatul" prințului Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii, din cei 22 de concurenți au rămas doar 19, la finalul celor cinci probe de concurs.

În prima probă a celei de-a doua ediții a emisiunii Top Chef, lovitura de cuțit, cei 22 de bucătari profesioniști au pregătit aluatul unei pâini cu diverse ingrediente, care să nu depășească 1 kilogram și care a trebuit să fie coaptă într-un cuptor, localizat cu ajutorul unei hărți puse la dispoziție de Alina Pușcaș. Primul eliminat a fost Ionuț Nochit, el fiind și primul care a recunoscut că decizia juraților a fost corectă.

Cei 20 de concurenți rămași în cursă au trecut la proba a doua a ediției de luni seară, sandvich-uri Top Chef. Toți bucătarii au avut de creat câte două sandwich-uri, în timp de 15 minute, folosind pâinea preparată la proba anterioară. Candidații s-au întrecut în idei. Dan Bogatu a realizat sandvich-ul-basculantă, Nico Lontras a ales să prepare sandwich-uri cu hering afumat, perle din brânză de vaci, ou de prepeliță posat și ierburi aromatice, în timp ce Robert Gheorghe s-a delectat cu un sandvich "mai franțuzesc, o tartină mai mare". Ovidiu Mărgărita, Mihai Zamfira și Nico Lontras sunt cei care au cules aprecierile juriului, ultimul fiind recompensat și cu passcard-ul. "Bun. Bun de tot!", i-a spus Chef Hadad.

În urma acestei probe de foc, primul concurent care a intrat la duel a fost Robert Gheorghe.

Proba de echipă a fost dedicată găsirii de trufe în pădure cu ajutorul vânătorului Cornel Stanciu și al câinelui său special antrenat, Matilda. Echipa lui Mihai Zamfira a câștigat proba în fața echipei conduse de Ovidiu Maragrita, cu scorul final de 9 trufe la 5.

În penultima probă a celebrului cooking show, concurenții au avut de pregătit un meniu regal, cu trufele prețioase găsite în pădure. În final, jurații au decis că cel care va merge în ultima probă, la Duelul Top Chef, va fi Relu Corneanu.

Cei doi concurenti au avut de gătit un preparat având la bazâ ingredientul înscris pe cuțitul pe care îl extrag, dar fără carne și în doar 15 minute. Robert Gheorghe a ales ciupercile pleurotus, în timp ce Relu Corneanu a fost nevoit să se bazeze pe ghebe.

Din păcate pentru ambii candidați, jurații au decis că niciunul nu este demn de echipa Top Chef. "Chefii trebuie să fie puternici, să aibă imaginație și să surprindă", a declarat Chef Hadad.

Nici concurentul Dan Bogatu nu a rămas indiferent la duelul emoționant și plin de suspans. "La duel trebuie să moară unul, nu doi, ăla nu mai e duel, e kamikaze!", a comentat Dan, rezultatul duelului.

Cei 19 concurenți rămași în cursa pentru marele premiu de 50.000 de euro oferit de Mărgăritar și pentru un curs la un restaurant cu stele Michelin vor trebui să facă față peste o săptămâna la alte probe unde vor avea ocazia să-și etaleze îndemânarea, experiența și arta de a găti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel