TOP cele mai murdare locuri într-un mall

Oriunde se adună oamenii, acel loc este plin de bacterii şi viruşi, iar un mall aglomerat este un exemplu perfect, susţin microbiologii. De aceea, pentru a evita eventuale îmbolnăviri, specialiștii oferă câteva sfaturi și atrag atenția care sunt cele mai murdare locuri.

Experţii susţin că cele mai murdare locuri dintr-un mall sunt lavoarele. Bacteriile, inclusiv E. coli, trăiesc pe robinete, pentru că oamenii ating aceste zone imediat după ce folosesc toaleta, explică Charles Gerba, profesor la Universitatea din Arizona, potrivit huffingtonpost.com. Nici recipientele pentru săpun nu sunt foarte curate, astfel că nu trebuie omisă folosirea unui gel antibacterian cu alcool, scrie romaniatv.net.

Atenție și la mesele din zonele de restaurant. "Chiar şi lavetele pot împrăştia bacterii periculoase, precum E. coli, dacă nu sunt spălate cu regularitate", a declarat Elaine Larson, profesor de epidemiologie.

De aceea, cel mai bine este să ai mereu în geantă şerveţele umede, pentru a-ţi şterge tu masa unde vei mânca.

Un alt loc extrem de murdar este balustrada scărilor rulante. Cel mai bun sfat aici este acela de a evita atingerea ei. 

Tastele bancomatelor pot fi, de asemenea, pline de microbi. Cercetătorii chinezi au testat 38 de bancomate în Taipei şi au descoperit că fiecare tastă conţinea aproximativ 1.200 de microbi, inclusiv E. coli şi viruşi de răceală şi gripă, cea mia periculoasă fiind tasta "enter"

O altă zonă plină de bacterii este reprezentată de magazinele cu jucării. Înainte de a da jucăriile copiilor este bine să le ştergeţi cu apă, săpun, alcool sau oţet.

Sfaturile specialiștilor se impun și în magazinele de gadget-uri, cabinele de probă, dar și la magazinele de cosmetice, unde testerele de make-up pot fi contaminate cu bacterii, stafilococi şi E. coli. Se recomandă ștergerea mostrelor cu un şerveţel şi încercarea lor pe mână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel