Top cele mai bune și cele mai rele personalități din istorie. Einstein, mai popular decât Iisus Hristos. George Bush, mai urât decât Stalin

Rezultatele unui nou studiu la care au participat circa 7.000 de studenţi din 37 de ţări, printre care Argentina, Pakistan, Coreea de Sud, Italia şi Statele Unite, relevă că fostul președinte al Statelor Unite, George W. Bush Jr. îi devansează pe Stalin și Mao în topul personalităţilor negative din istorie, în timp ce în fruntea clasamentului personalităților pozitive se poziționează Einstein, fizicianul fiind considerat mai popular decât Iisus Hristos sau Maica Tereza.

Topul personalităţilor negative este condus de Adolf Hitler, Osama bin Laden, și Sadam Husein. În mod surprinzător, pe locul patru al clasamentului s-a poziționat fostul președinte american George W. Bush Jr., înaintea lui Stalin și a altui dictator comunist responsabil pentru moartea a zeci de milioane de oameni, Mao, relatează dailymail.co.uk, potrivit businessmagazin.ro.

În opinia specialiștilor, o explicație pentru poziționarea lui George W. Bush înaintea lui Stalin şi Mao în topul personalităţilor negative ar fi că președinția acestuia este mai recentă, iar faptele sale au o memorie încă vie în rândul studenţilor chestionaţi.

În schimb, topul personalităţilor pozitive cuprinde oameni de ştiinţă, inventatori şi cei care au luptat pentru libertăţi, Albert Einstein clasându-se pe prima poziție, urmat de Maica Tereza şi Mahatma Gandhi.

În topul celor mai populare personalităţi pozitive din istorie se regăsesc inclusiv Isaac Newton, Buddha, Abraham Lincoln, dar și IIsus Iisus Hristos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel