Top cele mai bogate femei din lume: Christy Walton, Yang Huiyan, Liliane Bettencourt, prezente în clasament

Cele mai bogate femei din lume reprezintă 12% din totalul miliardarilor de pe glob și dețin o avere cumulată de 930 de miliarde de dolari, în clasament figurând văduva lui John Walton, fiicele miliardarului mexican Carlos Slim, dar și moștenitoarea L'Oreal, precum și tânăra Yang Huiyan, în vârstă de 33 de ani. 

Din cele 286 de femei miliardare din lume, doar 17% şi-au câştigat singure averea, relatează CNN, potrivit Mediafax, în timp ce restul au primit-o moştenire de la soţi sau părinţi.

Cea mai bogată femeie din lume, darși din America de Nord este Christy Walton, care controlează în prezent o avere de 37,9 miliarde de dolari. În 2005, ea a moştenit 18,2 miliarde de dolari după decesul soţului său, John Walton (fiul fondatorului Walmart, Sam Walton) în urma unui accident aviatic. 

Pe poziția secundă a topului se află cea mai bătrână femeie de pe listă, moştenitoarea L'Oreal, Liliane Bettencourt. La 92 de ani, Liliane Bettencourt are 31,3 miliarde de dolari, fiind cea mai bogată femeie din Europa.

În clasamentul celor mai bogate femei din lume figurează și Gina Rinehart cu o avere estimată la 14,8 miliarde de dolari, fiind cea mai bogată femeie din Oceania, după ce a moștenit afaceri în domeniul minier.

Fiicele miliardarului mexican Carlos Slim, Vanessa, Maria şi Johanna, sunt considerate cele mai bogate femei din America Latină, după ce fiecare a primit de la tatăl lor câte 6,3 miliarde de dolari.

Cea mai tânără femeie miliardar este însă asiatica Yang Huiyan. La doar 33 de ani, Yang Huiyan deține o avere de 6,3 miliarde de dolari.

Topul celor mai bogate femei din Orientul Mijlociu este dominat de Shari Arison, din Israel, născută în SUA, moștenitoarea fondatorului companiei Carnival Corporation, Ted Arison, în timp ce nigeriana Folorunsho Alakija, proprietara companiei Famfa Oil, este considerată cea mai bogată femeie din Africa, ea deținând o avere de 1,2 miliarde de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel