Top 6 sporturi care te scapă de calorii - VIDEO

home-workout-couple
home-workout-couple

Nu există o formulă secretă pentru a scăpa de calorii. Totul se rezumă la matematică : trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Următoarele șase sporturi s-au dovedit cele mai eficiente în arderea caloriilor și scăderea greutăților.

Kickboxing: 800 de calorii pe oră

Practicând acest sport îți lucrezi întreg corpul, deoarece antrenamentele îți solicită fiecare grupă musculară. Un antrenament intens te va ajuta să ardezi până la 800 de calorii într-o oră.

Biking: 700 de calorii pe oră

Mersul cu bicileta este foarte sănătos.  Poți arde până la 700 de calorii, indiferent dacă ”mergi” pe o bicicletă medicinală sau pleci la drum pentru a te bucura de aerul curat. Tot ce trebuie să faci este să păstrezi o viteză medie de 30 de kilometri pe oră.

Zumba:  peste 500 de calorii

Cine ar fi crezut că o oră de dans ar putea arde 500 de calorii? Acest dans este alert, iar practicând-ul metabolismul tău se va îmbunătății considerabil. Totusi, ca în practicarea oricărui sport, numărul de calorii care sunt arse diferă de la persoană la persoană, în funcție de sex, nivelul de antrenament etc.

<

Săritul corzii: 130 de calorii la fiecare 10 minute

Nu ai prea mult timp la dispoziție? Săritul corzii timp de 10 minute te poate scăpa de 130 de calorii(780 într-o oră). Acest exercițiu îl poți face în loc să alergi 1,6 kilometri în 8 minute. Este o alerge foarte bună pentru cineva care dorește să practice fitness, dar nu are rezistența necesară de a menține o viteză constantă pentru o perioadă lungă de timp.

Step aerobic : 600 de calorii pe oră

Acest gen de exerciții presupune urcarea și coborârea de pe o platformă, care poate fi mai înaltă sau mai mică. Numărul de calorii pe care îl arzi depinde de cât de înaltă este platforma. O platformă înaltă de 18 centimetri îți permite să ardzi până la 600 de calorii într-o oră.

Alergatul : 650 de calorii  pe oră

O persoană cu o masă de 65 de kilograme, care aleargă 10 kilometri în 60 de minute, poate arde până la 650 de calorii. Alergând, constant timp de o oră poate fi foarte dificil dacă acest exercițiu nu face parte în mod regulat din programul tău. Te poți apropia de această performanță, adăugând perioade de mers între cele de alergat. De exmplu, aleargă timp de trei minute și apoi mergi timp de un minut. Acest exercițiu îți va crește rezistența, va scădea timpul necesar inimii să-și revină și arzi grăsimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel