Top 5 vorbe care omoară comunicarea în cuplu

cuplu-ghimpele
cuplu-ghimpele

Sentimentele negative şi vorbele grele vor avea întotdeauna un impact asupra relaţiilor de cuplu, scrie Iată cele 5 vorbe pe care să nu le spui partenerului de viaţă, reieşite în urma unui sondaj la care au participat peste 1000 de cupluri cu peste 30 de ani de relaţie.

1. Ti-am spus eu! Această frază nu are ce căuta într-o căsnicie de succes. Nu trebuie să-i reaminteşti vreodată partenerului că tu ai avut dreptate, în timp ce el s-a înşelat. Ştie deja asta.

2. E vina ta! Atunci când soţul ia o decizie care are un final nefericit, ultimul lucru de care are nevoie este să-i spui lucrul acesta. Se mai întâmplă să iei şi hotărâri pripite, însă învinovăţirea nu ajută la nimic, dimpotrivă! Duce la pierderea respectului de sine, la pierderea încrederii în partener şi, implicit, la destrămarea relaţiei.

3. De ce întotdeuna…Este genul de frază care se continuă cu un punct slab al celuilalt. Iar această frază nu face altceva decât să scoată în evidenţă defectele, în loc să îi subliniezi calităţile. Dacă te vei concentra pe părţile rele, vei vedea din ce în ce mai multe. Concentrează-te pe punctele forte ale partenerului şi nu vei da greş în relaţie.

4. Serios? Daca după fiecare frază a soţului tu repeţi “Serios?”, va începe să creadă că nu prea pui bază pe ce-ţi zice, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra relaţiei.

5. Critica în public. Indiferent ce-i spui, dacă mai este şi de faţă cu alţii îi sporeşte intensitatea sentimentelor negative. Chiar şi dacă este o simplă glumă, o tachinare, efectele pot fi devastatoare, atât pentru respectul de sine al partenerului, cât şi pentru relaţia voastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel