Top 5 mistere inexplicabile ale omenirii

Natura și biologia ne uimesc de fiecare dată, însă ce se întâmplă atunci când ceea ce vedem nu poate fi explicat? Evenimente ciudate, posibile vizite extraterestre, obiecte ale căror proveniență nu este cunoscută omului sau fenomene naturale fără explicație tulbură opinia publică, scrieÎn 1977, un ziar britanic a primit peste 800 de scrisori în care cititorii se plângeau de lipsa de somn, iritabilitate, imposibilitatea studiului, a odihnei sau dezvoltarea unor probleme de sănătate. Toate acestea erau bazate pe zumzăitul enervant pe care nu toți oamenii îl puteau auzi, însă cei care aveau acest “dar” susțineau că acesta este de natură artificială și că este extrem de enervant. În SUA, efectul a durat ani întregi, iar în 1993, locuitorii orășelului Taos din New Mexico au alertat autoritățile pentru a afla de unde vine enervantul zgomot care distruge sănătatea și răbdarea oamenilor. Nicio analiză nu a reușit să decopere care este natura zumzăitului, însă unii cred că de vină ar fi sistemele de comunicare ale armatei.

Lumini misterioase sunt văzute de ani buni în anumite locații de pe Glob, iar dacă oamenii încearcă să descopere ce se află în locațiile în care acestea apar și ajung acolo, nu vor mai găsi nicio lumină. Există multe teorii privitoare la ce ar putea produce aceste lumini, extratereștrii fiind una din opțiuni, alături de miraje, iluzii, fantome, sau mingi de foc cauzate de apasarea tectonică a rocilor.

Numit efectul Fortean în onoarea cercetătorului Charles Fort care a studiat îndelung acest fenomen, ploile de pești au loc și astăzi în anumite zone de pe Glob, fiind descrise prin căderea din cer în timpul ploii a peștilor vii sau morți. Deși cercetătorii înclină să creadă că aceste fenomene sunt o consecință a vânturilor puternice care ridică apa din iazuri sau lacuri, cărând-o împreună cu ceea ce se găsește în ele, inexplicat rămâne faptul că aceste ploi de pești au adesea o singură specie de pește în componență. Dacă ar fi cu adevărat un rezultat al furtunilor puternice din preajma lacurilor, ar trebui ca, odată cu stropii de apă, pe pământ să cadă și alge, ierburi, alte animale ce există în apă si chiar deșeuri aruncate, nu o singură specie de amfibian.

Globul de fulger este un alt fenomen fără explicație ce se petrece destul de rar. Acest fenomen este unul care se petrece izolat, plutind pentru o perioadă scurtă după care dispare sau explodează, scoțând un zgomot puternic. O bilă luminoasă, ca de fulger, s-ar fi aflat în 1984 într-un avion în plin zbor, trecând pe deasupra capetelor pasagerilor, divizându-se în două porțiuni egale care mai apoi s-au reunit la loc și au ieșit prin botul avionului. Aceasta a lăsat două găuri în fuselajul aparatului de zbor. Tocmai natura sa ciudată este un motiv de îngrijorare pentru cercetători, căci acesta zboară ca și cum ar avea inteligență, din ce spun martorii, părând a evita obstacolele din calea sa.

În 1908, o bilă mare de foc a coborât cu putere din cer și a devastat sute de kilometri de pădure din Siberia. Copacii au căzut la pământ într-o formă radială pe un teritoriu de sute de kilometri, iar focul stârnit nu a putut fi oprit decât abia peste câteva săptămâni. În plus, sunetul amețitor al ciocnirii obiectului în flăcări cu pământul s-a auzit de la mii de kilometri depărtare. Forța exploziei a fost estimată fi de 2.000 de ori mai mare decât bombele atomice de la Hiroshima, iar misterul ce înconjoară această înlănțuire persistă și astăzi. Unii cred că ar fi fost vorba despre o navă extraterestră, în timp ce alții cred ca a fost un meteorit sau un experiment al lui Nikola Tesla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel