Top 10 cele mai sexy opere de artă

Erotismul a fost abordat în artă încă din cele mai vechi timpuri. De la Egon Schiele la Tițian și Robert Mapplethorpe, artiștii au sărbătorit plăcerea erotică în moduri unice, devenite adevărate capodopere.

Într-un top prezentat de theguardian.com, Pablo Picasso, Antonio Canova, Tițian, dar și Egon Schiele sau  Hokusai semnează cele mai sexy opere de artă.

Femeia cu ciorapi negri, realizată în 1913 de Egon Schiele și aflată într-o colecție privată, dovedește că artistul, care a dus o viață excentrică, este un reprezentant memorabil al principiului „artă pentru artă” şi pentru care corpul, sexualitatea, genul şi moartea au reprezentat avatarurile necesare şi problematice ale existenţei sale.

La douleur, lucrare timpurie realizată de Pablo Picasso în 1902 sau 1903, înregistrează viața de zi cu zi a tânărului artist, ilustrând obsesia pe care acesta o avea pentru femei și pentru sex.

O altă lucrare considerată extrem de sexy este Visul soției pescarului, a artistului japonez Hokusai, realizată în urmă cu două secole și care prezintă imaginea unei femei care face dragoste cu o caracatiţă. Desenul aparţine curentului „shunga”, dezvoltat intens în Japonia în perioada 1600-1900, mulți considerând-o astăzi mult prea explicită sau chiar pornografică.

Obiectul, opera din 1936 a lui Meret Oppenheim.

Jupiter și Io, opera lui Correggio din 1530, în care o femeie goală care se topește de bucurie când o ceață albastră o mângâie.

Jim, Sausolito, de Robert Mapplethorpe, din 1977. Artistul arată ce găsește el frumos în relațiile gay.

Helmut Newton a creat în 1977 Oficiul de dragoste, în care artistul își susține convingerea că sexul este cel mai important lucru din lume.

Psyche trezită din somn de sărutul lui Amor, semnată Antonio Canova și realizată în 1787-1793 este extrem de erotică și evocă puterea iubirii, capabilă să reînvie morții. Canova este, probabil singurul artist care a dat o imagine sexy marmurei.  Cupidon și Psyche sunt nuduri de frumusețe intensă, iar îmbrățișarea lor este o dovadă că dragostea cucerește totul.

În topul celor mai sexy opere se află și secvența animată realizată în 2009 de Tracey Emin.

Nu în ultimul rând, Danae a lui Titian, pictată în 1544, este copleșitoare, unde femeia se pregătește să facă amor cu Jupiter, venit sub forma unui ploaie de aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel