Top 10 cei mai curajoși câini din istorie

dog
dog

Există câini care s-au dovedit neînfricați în fața unor situații extreme, salvându-și stăpânul sau necunoscuți aflați în pericol. Iată topul celor mai curajoși câini din istorie, alcătuit de Toptenz.net

10.Laika. Cățelușa Laika din Uniunea Sovietică a devenit primul animal lansat în spațiu. Experimentul la care a participat a dovedit faptul că pasagerii vii pot supraviețui în spațiu. Nava la bordul căreia se află Laika a fost lansată în spațiu pe 3 noiembrie 1957, nefiind concepută și pentru întoarcere. De-abia în 2002 au fost date publicității motivele reale ale morții cățelușei.

9.Bobby,câinele minune. În timpul unei vacanțe în Indiana, câinele Bobby s-a pierdut de stăpânii săi. Acest lucru nu l-a împiedicat să refacă drumul spre casă, adică aproximativ 3.862 km. Stăpânii au fost emoționați când, în plină iarnă, la ușa casei a apărut Bobby, care străbătuse atâta cale. Câinele a murit trei ani mai tarziu, în 1972.

8.Appollo. Câinele Appollo este un adevărat simbol în SUA. Acest câine a participat la salvarea oamenilor afectați de tragedia din 11 septembrie 2001. A ajuns la 15 minute de la tragedie și a contribuit la salvarea prea multor vieți omenești. Patrupedul deține o medalie onorifică, în numele tuturor animalelor curajoase, care au salvat vieți.

7.Shep. Povestea lui Shep, din Montana, SUA, este cu adevărat una emoționantă. După ce sicriul stăpânului său a fost încărcat într-un tren din Fort Benton, Montana, în 1936, cățelul a așteptat pe peron timp de 6 ani. De multe ori, Shep alerga printre vagoane și trenuri, sperând să își regăsească stăpânul mult iubit. La un moment dat, câinele a fost lovit de un tren. Angajații gării i-au ridicat o statuie din bronz, ca un tribut pentru devotamentul său.

6.Nemo A534. Nemo a fost un câine de război, extrem de atașat de stăpânul său. Așa se face că, în timpul războiului din Vietnam, atunci când Nemo și camaradul său au fost atacați, câinele nu a ezitat să își apere stăpânul rănit. Deși lovit la un ochi, Nemo a protejat trupul stăpânului său și nu a lăsat pe nimeni să se apropie, nici măcar pe cei din echipa de intervenție, veniți să îi salveze. Un veterinar a fost chemat pentru a-l lua pe câine de lângă stăpân, care a supraviețuit mare parte datorită câinelui său.

5. Jackie. Cățelușa Jackie a fost unul dintre puținii care au parodiat sistemul nazist, nefiind acuzată oficial pentru acest gest. Stăpânul ei o învățase să ridice lăbuța, imitând astfel salutul nazist. Deși reprezentanții naziști s-au arătat revoltați de o asemenea ofensă, cățelușa și stăpânul ei nu au fost niciodată acuzați.

4.Loukaniko. O emblemă a revoltelor recente din Grecia, câinele Loukaniko este prezent la aproape fiecare demonstrație ce are loc. Protestatarii greci au un adevărat cult pentru Louk, câine care pare a se lupta și el, în felul lui, cu forțele de ordine.

3.Gander. În timpul celui de-al II-lea Război Mondial, câinele Gander a luptat cot la cot cu armata americană. Stabilit într-o tabară din Hong Kong, Gander și-a salvat stăpânii de la moarte, atunci când o grenadă a aterizat chiar lângă ei.

2.Barry. Cel mai de succes câine de salvare, cu mai mult de 40 de operațiuni reușite la activ, St. Bernard-ul Barry a înfruntat de multe ori condițiile vitrege pentru a salva zeci de oameni, pe cont propriu. În onoarea sa, un câine din serviciul de salvare este întotdeauna botezat Barry.

1.Chips. Chips este dovada vie că, cel puțin în rândul animalelor, curajul nu cunoaște limite. Câinele, care a luptat alături de americani în mai multe zone ale globului, a salvat viețile soldaților în nemuratate rânduri, însă meritele nu i-au fost niciodată recunoscute. Se pare că superiorii săi au considerat că un patruped nu se poate bucura de același tratament ca soldații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel