Tony Fadell, designerul iPod, creează Nest, cel mai frumos termostat din lume - VIDEO

Tony Fadell, omul care a conceput cele 18 generaţii de iPod a anunţat marti primul său produs creat în laboratoarele pe care le deţine, un termostat numit „Nest”. Acesta costa 249 de dolari şi, pe lângă opţiunea de setare manuală, dispozitivul se poate programa şi singur.

autor: Andreea Bădoiu

termostat nestLa început utilizatorii ar putea să ajusteze frecvent termometrul dimineaţa, când se trezesc, pleacă la serviciu, se întorc acasă şi se culcă. În cele din urmă, însă, termostatul va învăta preferinţele proprietarilor şi va ajusta singur temperatura la valoarea dorită. Dacă utilizatorii  Nest pleacă într-o călătorie, termostatul işi va da seama singur că locuinţa este goală şi va trece căldura şi aparatul de aer condiţionat pe modulul economic.

90% dintre termostatele programabile sunt setate foarte rar sau niciodată, deşi EPA (Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului) estimează că acest lucru ar putea reduce facturile la căldură cu aproximativ 15 procente. Prin simplificarea modului în care poate fi setat, teromostatul Nest, inventat de Tony Fadell, ar putea pune mai mult accentul pe salvarea energiei decât produsele concurente din aceeasi gamă. Fadell a declarat pentru câteva publicaţii că termostatul său ar putea reduce costurile energiei cu până la 30%.

„Dacă nu îl faci să arate atractiv oamenii nu îl vor dori” a declarat Fadell pentru revista Wired. „Vreau ca termostatul să fie ca o bijuterie pe perete astfel încât să devină subiect de discuţie. Cei care vin în vizită să exclame „Ce este acel lucru de pe perete?”, iar tu să spui „Ah, trebuie să iţi arăt asta!”.

Termostatul Nest poate fi controlat de la distanţă prin iPhone sau cu un telefon cu Android

Termostatul este rotund ca o bijuterie. În loc afişeze cifrele în format mic, lucru care îi determină pe utilizatori să se chinuie să le descifreze, temperatura este indicată în format mare, pe centrul ecranului. Pentru a o ajusta trebuie să răsuceşti inelul din jurul dispozitivului. Acesta se colorează în albastru atunci când se scade temperatura sau în roşu atunci când temperatura este crescută. O imagine mică ce înfăţisează o frunză îl informează pe proprietar în legătură cu energia.

Chiar dacă proprietarii uită să ajusteje termostatul înainte de a pleca de acasă, acesta poate fi controlat de oriunde prin intermediul unui dispozitiv conectat la internet, cum este un iPhone sau un telefon cu sistem de operare Android.

„Nest este iPod-ul termostatelor”, spune Fadell. Şi are dreptate, însă, totuşi, noua invenţie nu rămâne un termostat care costa cu 100 de dolari mai mult decât majoritatea produselor de acest fel. Poate un design în stil Apple să transforme un produs plictisitor în ceva pentru care oamenii ar plăti un preţ mare pentru a-l avea?

Cel mai probabil nu vom afla răspunsul la această întrebare până în noiembrie când produsul va fi pus în vânzare. Best Buy şi site-ul laboratoarelor Nest preiau deja comenzi pentru produs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel