Toamna se numără sinucigașii în Suceava

suicid
suicid

Tentativele de suicid în judeţul Suceava au crescut începând cu luna septembrie, a declarat medicul  Tiberiu Brădăţan, de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) Suceava.

Ultimul caz s-a înregistrat în noaptea de duminică spre luni, când la UPU din cadrul Spitalului Sfântul Ioan cel Nou  a fost adus un bărbat care a încercat să se sinucidă. Constantin R., de 39 de ani, din Măriţei, a fost diagnosticat cu intoxicaţie acută voluntară cu diazepam, având hipertensiune arterială. El a fost internat în secţia ATI.

Brădăţan a spus că alţi doi bărbaţi au apelat, în urmă cu o săptămână la metode radicale în acelaşi scop. Astfel, duminică 5 decembrie, un bărbat de 50 de ani s-a sinucis, sub pasarela CFR din Burdujeni, aruncându-se în faţa trenului accelerat 1752 Suceava - Braşov, iar sâmbătă 4 decembrie, Gheorghe B., de 39 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, a fost găsit spânzurat cu o curea, prinsă de o grindă în garaj.

Nu se mai sinucid numai tinerii și bătrânii

Medicii sunt îngrijorați şi de faptul că s-a lărgit categoria de vârstă a celor predispuşi la sinucidere, precizând că în statistici nu se mai regăsesc doar dramele vârstelor fragede, legate de dragoste, sau ale celor batrâni, legate de disperare, ci şi ale unui segment nou de vârstă, respectiv persoane active, între 30 şi 60 de ani, care nu mai găsesc nicio motivaţie în a trăi, demoralizate poate şi de anii îndelungaţi de tranziţie. Printre cazurile oficiale de tentativă de sinucidere înregistrate la Spitalul Judeţean Suceava începând cu ianuarie 2010, două au fost prin spânzurare şi câte unul prin expunerea la fum, foc şi flacără, dar şi folosirea cuţitului sau a altor obiecte ascuţite. În restul cazurilor s-a folosit ingurgitarea de medicamente, de multe ori în combinaţie cu alcool, sau de substanţe chimice, diluant ori pesticide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel