Toaletele care funcționează pe energie solară, premiate de Bill Gates

Reinvent_toilet_fair_700
Reinvent_toilet_fair_700

Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft, a asistat  la unul dintre cele mai ciudate târguri de vară „Reinvent the toilet fair”, lansat de fundația sa. Miliardarul a acordat premiul întâi cercetătorilor de la California Institute of Technology, care au realizat designul unor toalete ce funcţionează cu energie solară şi produc hidrogen şi electricitate. 

Filantropul mărturistește pe blogul personal că toaletele sunt extrem de importante pentru sănătatea publică, dar și pentru demnitatea umană. Bill Gates afirmă că în urma unei excursii în Africa a realizat că oamenii de acolo nu puteau folosi toalete obișnuite pentru că nu aveau acces la apă.

„Când te gândești, realizezi că toaletele pe care le folosim astăzi sunt o soluție sanitară desuetă. Cu siguranță că a fost un pas important când a fost creată de matematicianul scoțian, Alexander Cummings, în 1775. Totuși, faptul că pe glob patru din 10 oameni încă nu au acces la toalete cu flush dovedește că este o soluție prea scumpă. Și într-o eră în care apa devine din ce în ce mai prețioasă, toaletele care necesită de 10 ori mai multă apă decât consumul nostru zilnic nu mai sunt o soluție inteligentă sau sustenabilă” a mai spus miliardarul.

Fundația lui Bill Gates și a soției sale, Bill & Melinda Gates Foundation, a premiat marți, mai multe inovații, în cadrul târgului internațional care s-a desfășurat în Seattle „Reinvent the toilet fair”. Alte invenții premiate au fost toaletele care reciclează excrementele, transformându-le în carbon, minerale şi apă și carbon, creată de cercetătorii de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie. Locul al treilea a revenit Universității Toronto din Canada, pentru o idee similară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel