Ţigara de dimineaţă este cea mai periculoasă pentru sănătate. Creşte riscul de cancer cu 79%

tigara de dimineaţă cea mai periculoasă
tigara de dimineaţă cea mai periculoasă

S-a demosntrat că fumatul primei ţigări în primele 30 de minute după trezirea din somn măreşte cu 79% riscul de îmbolnăvire de cancer de plămâni şi cu 59% riscul de a face o tumoare în regiunea capului sau a gâtului.

Că fumatul este foarte dăuător pentru sănătate, a fost deja dovedit pe toate căile posibile. Diferite forme de cancer, maladii cardiace sau respiratorii sunt doar câteva dintre bolile provocate de fumat. Potrivit unui studiu american publicat în revista cancer, ţigara de dimineaţă creşte subtanţial riscul unui cancer la plămâni, informează Realitatea.

Medicii nu au determiat cu precizie cauza acestui fenomen, dar se pare că, cu cât prima ţigară fumată este mai apropiată de ora trezirii, cu atât mai mult fumul şi toate componentele sale nocive penetrează în plămâni.totuşi, potrivit BBc News, trebuie amintit şi că cei care simt nevoia să fumeze imediat ce s-au trezit sunt fumători înrăiţi şi fumează mai mult.

Rezultatele studiului sunt în acord cu sfaturile medicilor, care îşi sfătuisc pacienţii care nu reuşesc să se lase de fumat să aştepte cât mai mult posibil înainte de a-şi aprinde prima ţigară din zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel