The Sun: Povestea incredibilă a unui orfan român care a ajuns la Oxford

orfan
orfan

Un orfan român a ajuns la Oxford! Cotidianul The Sun prezintă povestea impresionantă a unui tânăr orfan de la începutul anilor 90 care a ajuns să trăiască în Marea Britanie.

Publicaţia scrie despre orfelinatele groazei din 1990 şi despre modul în care unii dintre copii au scăpat după ce au fost adoptaţi de britanici. 600-700 de copii au ajuns să trăiască în Marea Britanie în anii 90, informează Realitatea.

O fostă asistentă medicală, care acum are 65 de ani, şi-a dedicat viaţa copiilor români abandonaţi. În 1991, ea a înfiinţat asociaţia caritabilă "Fara" pentru a susţine cauza.

Jurnaliştii britanici prezintă povestea lui Cornel Hrisca Munn. El s-a născut în 1991, fără antebraţe şi cu o deformare la piciorul drept. Mama sa a fost şocată şi l-a părăsit în maternitate. Copilul a rămas al nimănui, fără identitate şi cu un diagnostic dur din partea medicilor: mai avea doar câteva zile de trăit.

Micuţul orfan a ajuns într-un centru de plasament insalubru, în care urma să fie lăsat să moară alături de alţi copii cu disabilităţi.

Dar destinul lui Cornel avea să fie cu totul altfel. Doreen Munn, mamă a patru fete, a fost impresionată de situaţia orfanilor din România şi a ajuns la noi în ţară cu un camion de ajutoare. A vizitat orfelinatele groazei şi l-a cunoscut pe Cornel. În 1993, a reuşit să îl adopte.

Cornel are acum 20 de ani şi studiază la Oxford psihologia şi teologia. El se ocupă si de o asociaţie caritabilă prin care încearcă să-i ajute pe tinerii din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel