Thailanda: Un elefant "stresat" și-a ucis însoțitorul și a fugit cu trei turiști în junglă

Un elefant domesticit din Thailanda, folosit în plimbări propuse turiștilor, și-a ucis, miercuri, însoțitorul, după care a fugit în junglă cu trei persoane în spinare, un cuplu din China și copilul lor, relatează AFP

Cei trei turiști chinezi "sunt în prezent în siguranță", a declarat colonelul Thawatchau Thepboon de la poliția din provincia Chiang Mai. Însoțitorul care se ocupa de pachiderm "nu cunoștea bine elefantul", a spus el, potrivit Agerpres.

În imaginile difuzate de postul Trei thailandez se poate vedea cum cei turiștii chinezi îngroziți în timp ce sunt aduși în tabără pe elefant, calmat de alți îngrijitori.

Mamă elefant, reîntâlnire cu puiul ei, după mai bine de trei ani - VIDEO

Incidentul a relansat criticile împotriva acestui tip de agrement care nu respectă animalele, lansate în special de asociațiilor de apărare a animalelor care denunță rele tratamente din partea multor călăuze.

"Elefanții sunt puși la muncă zilnic, 365 de zile pe an", a declarat AFP, Edwin Wiek, membru al asociației Wildlife Friends of Thailand. "Dacă ați fi nevoit să faceți același lucru ați fi stresat. Același lucru este valabil și pentru elefanți. La un moment dat o iau razna și nu mai pot fi controlați", a precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel