Teorie controversată: A mai existat un Mântuitor înaintea lui Iisus

tableta-arhanghel-gabriel
tableta-arhanghel-gabriel

Un manuscris vechi, expus la Muzeul Israel din Ierusalim, denumită "Piatra lui Gabriel", ale căror informații sunt descifrate în proporție de 50%, a dat naștere unei teorii controversate, potrivit căreia Iisus nu ar fi fost singurul care a înviat după trei zile.

Manuscrisul este scris în limba ebraică pe o tabletă din piatră, cu cerneală, nefiind cioplit aşa cum te-ai fi aşteptat, și a fost găsit, în urmă cu 13 ani, într-un sit arheologic din Iordania, scrie libertatea.ro.

La începutul tabliței, înalte de un metru și care ar data din secolul I înainte de Hristos, scrie "Eu sunt Gabriel", de unde s-a concluzionat că aceasta conţine profeţia Arhanghelului cu acest nume. Din cele 87 de rânduri înscripționate, din care doar 40 se pot citi, ar reieși că Iisus nu ar fi fost singurul care a înviat după trei zile.

Se pare că un caz similar ar fi avut loc pe vremea celui de-al doilea templu evreiesc, cu câteva sute de ani înainte de a se fi născut Iisus Hristos.

Într-unul dintre rândurile care se mai pot citi scrie clar "Şi în trei zile vei învia!" Astfel, a apărut teoria controversată că a mai existat un Mântuitor înaintea lui Iisus, care s-a ridicat din mormânt după trei zile.

Curiozitatea cercetătorilor a fost stârnită, aceștia încercând să dea de cap întregului mesaj pentru a determina cu exactitate la ce se referă şi cum de se vorbeşte, cu atât timp înainte, de o înviere care are loc la trei zile după moarte.

Oamenii de știință sunt convinși că misterul "Pietrei lui Gabriel" este departe de a fi elucidat și că vor mai exista multe controverse de acum încolo, relata la sfârșitul lunii trecute și site-ul foxnews.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel