Teoria Conspirației - Ipoteza unui profesor universitar cu privire la Moise aruncă religia în aer

Moise consumase o plantă cu efecte halucinogene în momentul în care Dumnezeu i s-a arătat dintr-un tufiș în flăcări.

Benny Shanon, profesor de psihologie cognitivă la Hebrew University of Jerusalem, susține că există pasaje în Biblie care menționează consumul de anumite plante. 

Folosirea plantelor cu efect halucinogen puternic, care în zilele noastre sunt considerate droguri, era puternic răspândită în toate culturile. Aceste plante erau folosite în special în ritualuri religioase.

"Pare logic că ceva le alterea starea de conștiință. Sunt pasaje în Biblie care menționează consumul de plante, cum ar fi fructul binelui și răului din grădina Eden", a declarat Bennu Shanon.

Profesorul susține că planta de accia (foto stanga) împreună cu Peganum harmala erau folosite de israeliți pentru a face o băutură halucinogenă destinată ritualurilor religioase.

"Tufişul în flăcări – delegarea lui Moise

3 Moise păştea turma socrului său, Ietro, preotul din Midian. El şi-a dus turma dincolo de pustie şi a ajuns la Horeb, muntele lui Dumnezeu. 2 Acolo i S-a arătat Îngerul Domnului într-o flacără de foc care ieşea dintr-un tufiş. Moise s-a uitat într-acolo şi a văzut că, deşi tufişul ardea, totuşi nu se mistuia".

Substanța activă din planta accia este DMT.

CITEȘTE AICI STUDIUL PROFESORULUI

Ce este DMT-ul

DMT-ul este cea mai puternică substanță halucinogenă conoscută de om. Este interzisă în majoritatea statelor lumii. Unul dintre puținele locuri în care se consumă legal este în statele din America de Sud unde tradiția s-a păstrat la shamani.

Cercetările lui Rick Strassman (foto dreapta), care și-a dedicat o mare parte din viață pentru studierea DMT-ului, au arătat că DMT-ul se găsește în mod natural în orice vietate din natură, inclusiv la om. Este produsă de glanda pienală în momentul morții, aceasta fiind și explicația pentru "călătoriile pe cealaltă lume" a celor care au avut experiențe aproape fatale.

DMT-ul este produs de creier și în momentul în care omul visează. Defapt, visele, susține Rick Strassman nu sunt alteva decât niște halucinații puternice.

Omul de știință administrat 400 de doze unor 60 de voluntari care s-au oferit să participe la experiment. Aproape toți au povestit că în cele 15 minute cât durează efectul substanței au avut întâliniri cu entități superioare, au trecut printr-un tunel si au ieșit în altă lume, au fost înconjurați de o lume formată din forme geometrice, percepția modificată asupra timpului, etc.

După încheierea cercetărilor, Rick Strassman a publicat o carte "DMT - Molecula Spiritului", în care prezintă concluziile pe care le-a tras.

În anul 2010 a fost lansat și un documentar cu aceelași nume "DMT: The Spirit Molecule". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel