Teodor Baconschi a cerut Guvernului 200.000 de euro pentru evacuarea românilor din Japonia și CNCAN evaluări ale situației odată la 12 ore.

Teodor Baconschi
Teodor Baconschi

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a cerut public, joi, Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) să constituie o celulă de criză şi să prezinte evaluări la interval de 12 ore, el precizând că a făcut astfel de cereri şi telefonic şi pe fax.

"După ce am cerut prin fax şi telefon, profit de dialogul nostru pentru a cere şi public Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare să constituie o celulă de criză şi să ne dea la fiecare 12 ore o evaluare a situaţiei, pentru că noi nu avem în cadrul MAE expertiza necesară. După cum aţi văzut, prin presa mondială, circulă tot felul de evaluări, de la cele care spun că situaţia de la reactorul 3 (al centralei nucleare de la Fukushima - n.r.) este sub control până la cele care anunţă o apocalipsă. Şi am avea nevoie, pentru calibrarea unei reacţii eficiente, să avem un buletin de specialitate în timp real", a explicat Baconschi, citat de Mediafax.

"Am avea nevoie pentru calibrarea unei reacţii eficiente să avem un buletin de specialitate în timp real", a mai spus ministrul.

El a spus că va propune o Hotărâre de Guvern pentru a avea o rezervă financiară pentru eventuala evacuare a unor români din Japonia care nu ar putea să plece pe curse de linie.

"Am solicitat din fondul de rezervă al Guvernului aproximativ 200.000 de euro", a spus Baconschi.

"Trecem azi prin Guvern... În fine, am să propun o hotărâre de Guvern pentru a avea o rezervă financiară şi pentru eventuala evacuare a unor români de acolo care n-ar putea să plece pe curse de linie", a spus Baconschi.

El a atras atenţia că "distanţa este enormă, resursele noastre sunt limitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel