Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Temperaturile la care pomii fructiferi nu mai rodesc

Andreea Marinas / 21 apr 2017 / 22:45

Speciile precum cireșul, caisul sau piersicul sunt mai afectate de îngheț sau de temperaturi scăzute decât specii precum mărul, părul sau gutuiul.

Pomii înfloriți sunt în pericol când temperaturile coboară sub pragul de zero grade Celsius. După legarea fructelor, cele mai sensibile la ger sunt seminţele, scrie agrointel.ro.

Problemele majore încep de la minus 6 grade Celsius, mugurii caisului și piersicului rezistând pentru o perioadă de 12 ore, de obicei o noapte. Dacă temperatura scăzută revine și în a doua noapte sau se extinde și pe durata zilei, daunele vor fi considerabile.

[citeste si]

Pentru prima noapte cu temperaturi de pana la -6 grade pagubele nu vor fi mai mari de 10 – 15%, iar după pagubele însemnate cantitativ vor depăși 25% din producție.

Cireșul, vișinul și prunul au sensibilități similare cu cele ale caisului sau piersicului, în timp ce la măr, păr și gutui, rezistența la îngheț diferă în stadiul floral deschis complet când este între -1 și -2 grade Celsius.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.24
YesMy