Telenovelele influențează viața sentimentală a telespectatorilor

Telenovelele influențează viața sentimentală a telespectatorilor săi
Telenovelele influențează viața sentimentală a telespectatorilor săi

Persoanele care se uită la telenovele au imaginea despre realitate distorsionată, informează DailyMail. Un studiu a fost efectuat în Michigan de către psihologul Jeremy Osborn pe un eșantion de 392 de persoane căsătorite relevă faptul că cu cât oamenii cred mai mult în relații sentimentale fictive cu atât sunt mai puțin implicați în relația proprie.

Pentru DailyMail Jeremy Osborn spune că: "Speranța mea este ca oamenii să citească rezultatele studiului și să fie mai atenți la relațiile lor și a celor din jur".

Cuplurilor le-au fost adresate întrebări în legătură cu sentimentele, așteptările și implicarea partenerilor acestora. Cei care se cred mai mult în relații le de pe ecran sunt expuse mai mult la infidelități ; în schimb cei care nu cred în poveștile de la televizor sunt mai puțin influențate de factori externi. Unele persoane care se uită perioade foarte lungi la seriale sau telenovele ajung să nu mai facă diferența între viața personajelor  și viața reală. Astfel, așteptările lor nu mai sunt în concordanță cu cele reale și din această cauză pot apărea probleme în relația sentimentală proprie. În zilele noastre televiziunea  are un rol foarte important în viața cotidiană și ne influențează fie că vrem sau nu. Rămâne însă la latitudinea noastră să facem diferența dintre realitate si ficțiune și să nu avem aceleși așteptări ca personajele fictive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel