Telefon cu hologramă: Când va fi lansat pe piață și ce preț va avea

telefon-holograma
telefon-holograma

Telefonul cu hologramă, care îi va permite utilizatorului să vadă o imagine 3D a persoanei cu care conversează, va deveni realitate și va putea fi achiziționat de orice persoană care va dori să-l aibă.

Compania poloneză Leia Display Systems, denumită după eroina din seria filmelor de succes "Războiul Stelelor/Star Wars", prințesa Leia, care apare pentru prima dată în film sub forma unei holograme solicitând ajutor, anunță că un model de lucru al telefonului cu hologramă 3D ar putea fi gata până anul viitor, dat fiind faptul că s-au realizat cu succes aparate interactive cu holograme 3D, informează dailymail.co.uk, potrivit descoperă.ro.

Pentru a putea suna în 3D, o persoană va sta în faţa unei camere special adaptate pentru un asemenea tip de apel, care va avea două lentile şi un microfon. Cele două imagini pe care lentilele le creează sunt combinate pentru a crea o versiune 3D şi apoi sunt transmise prin internet persoanei apelate.

Imaginea va fi primită de un aparat-hologramă, care, cu ajutorul unui proiector cu laser pe un "ecran" de vapori de apă o va reprezenta în timp real în versiune 3D.

Potrivit companiei, invenţia ar putea fi lansată pe piaţă în aproximativ cinci ani.

 "Hologramele noastre vor duce apelul video la un alt nivel", a declarat Marcin Panek, director executiv la compania Leia Display Systems. "Va fi ca şi cum persoane iubite, prieteni şi familia stau în faţa ta în timp ce vorbeşti cu ei din celălalt capăt al lumii. În acest moment, hologramele noastre sunt create folosind aparate care sunt mai înalte de 1,80 metri, dar proiectăm versiuni mai mici care pot fi puse pe o masă de cafea în sufragerie", a completat Marcin Panek.

Primele sisteme vor costa mii de lire sterline, dar, ca în orice progres tehnologic, preţul va scădea odată ce acestea vor deveni dispozitive comune, a mai adăugat ofcialul companiei poloneze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel