Telefoanele mobile afectează fertilitatea masculină

barbat la telefon mobil
barbat la telefon mobil

Bărbaţii care îşi propun să devină părinţi ar face bine să vorbească mai puţin la telefonul mobil, recomandă un grup de experţi de la University of Saskatchewan din Canada, susţinând că în cazul persoanelor de sex masculin care comunică frecvent prin celular se produce o creştere a nivelului de testosteron, o scădere a calităţii spermei şi, în final, deteriorarea fertilităţii.

Potrivit şefului echipei de cercetători Rany Shamloul (Departamentul de Farmacologie şi Toxicologie), descoperirea a generat o adevărată confuzie, deoarece mecanismul care declanşează aceste efecte rămâne un mister pentru oamenii de ştiinţă, potrivit revistei Compulenta, citată de Agerpres.

Astfel, s-a descoperit că bărbaţii care vorbesc frecvent la celular au un nivel mai ridicat testosteron în organism, iar concentraţia de hormon luteinizant (LH) înregistrează valori sub media normală - acest hormon, secretat de glanda pituitara este important pentru funcţionarea normală a sistemului de reproducere.

Cercetătorii cred că întreaga problema rezidă în undele electromagnetice (SEM) emise de telefoane:acestea ar putea avea un dublu efect asupra nivelului de hormoni masculini şi a fertilităţii.

Cu toate aceste, cercetătorii canadieni consideră că pentru o concluzie finală privind modul în care celularele afectează fertilitatea masculină sunt necesare studii suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel