Tehnologie: Supercalculator, REZULTATE la Bacalaureat

Un supercomputer a trecut prin proba de matematică de la bacalaureatul din China dar, deși a depășit baremul necesar, rezultatul obținut nu s-a ridicat deasupra mediei.

Robotul — de fapt un ansamblu de 11 servere care arată ca un dulap negru — a trecut proba miercuri în orașul Chengdu, din sud-vestul Chinei.

Însă, notează AFP, potrivit Agerpres, rezultatele sale nu i-ar fi făcut mândri pe părinții lui, dacă ar fi avut așa ceva. Botezat AI-MATHS, computerul a obținut un coeficient de 105 din 150, a informat Xinhua. Este mai puțin decât media obținută anul trecut de elevii de la secția de literatură, respectiv 109.

Singura consolare pentru cei care l-au conceput este că robotul a terminat proba în 22 de minute, în timp ce elevii au zăbovit două ore asupra subiectelor. Rezolvând o variantă diferită a testului, mașina a obținut un coeficient de 100 din 150, dar de această dată a terminat în zece minute.

"Robotul a avut probleme în a înțelege cuvintele 'elevi' și 'profesori' într-o întrebare, deci a primit zero puncte la această întrebare pentru că nu a înțeles-o", a explicat Lin Hui, managerul societății Zhunxingyunxue Technology, care a pus mașina la punct în 2014.

"Sper că anul viitor, el va fi ameliorat din punct de vedere al logicii și va depăși coeficientul de 130", a declarat el pentru Xinhua.

Relativa contraperformanță a mașinii este o ușurare pentru omenire, notează AFP, în contextul în care un alt supercomputer l-a învins luna trecută pe micul geniu chinez al jocului de go, campion al lumii la această disciplină, în cadrul unui meci foarte așteptat din regiunea Shanghai.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel