Te cutremură. PROFEȚIA părintele Paisie Aghioritul despre Al Treilea Război Mondial-VIDEO

În ultima perioadă, evenimentele se precipită într-o posibilă intervenție militară în Siria, iar una dintre multele profeții ale Părintelui Paisie (Aghioritul) începe să prindă contur. Profeția ar fi fost inițial spusă de părintele Antonie din Sietista, care, potrivit surselor care circulă pe internet, ar fi afirmat despre războiul mondial cu puțin timp înainte de cuvioasa lui adormire: „Când va începe din Siria ... se va generaliza".

Totuși adevărul s-a restabilit, se pare că această profeție aparține aceluiași Părinte Paisie, căruia îi este atribuită încă o frază care afirmă categoric: „Din Siria va începe Al Treilea Război Mondial! Rugați-vă neîncetat!"

[citeste si]

Distrugerea  Damascului, capitala Siriei, ar fi fost însă prezisă de acum 2.500 de ani, cred unii creştini [este vorba despre diverse secte neoprotestante – n.n.], potrivit efemeride.ro.

Potrivit unor bloguri creştine, un fragment din Vechiul Testament vorbeşte exact despre acest subiect. Este vorba despre un citat din Cartea lui Isaia, capitolul 17: "Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine".

Chiar dacă unii creştini cred în adevărul acestei profeţii şi aşteaptă împlinirea ei, cei mai mulţi teologi spun că textul nu trebuie interpretat literal. "Nu putem interpreta aşa Biblia, ar fi absurd. Este un text antic şi vorbeşte despre evenimente din trecut. Nu putem compara acum Statele Unite cu anticul Babilon. Nu putem face astfel de conexiuni", spune profesorul Walter Brueggmann, de la Seminarul Teologic Columbia.

Capitolul 17 din Isaia nu este singurul in care Siria este mentionata in Biblie. Iisus insusi nu a calatorit, probabil, niciodata in Siria moderna, dar apostolul Pavel, al doilea cel mai faimos lider crestin, a fost convertit la crestinism in afara Damascului.

Pe de alta parte, biserica din Antiohia, Siria (un oras aflat la aproximativ 96 de kilometri de Alep), a devenit un refugiu pentru primii crestini care au fugit de persecutie din Ierusalim, dupa ce Stefan, primul martir al crestinismului, a fost omorat cu pietre.

Regiunea siriana a dat nastere primilor teologi ai crestinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gura de Aur, contemporan cu Augustin si Ioan din Damasc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel