TATUAJ care își schimbă culoarea în funcție de starea de sănătate a purtătorului-VIDEO

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) și Harvard Medical School au creat o cerneală specială pentru un "tatuaj inteligent" care analizează starea de sănătate a purtătorului și își schimbă culoarea în funcție de aceasta, informează cnewsmatin.fr.

 Deocamdată, oamenii de știință au creat trei sortimente de cerneală care integrează senzori biologici. Aceștia sunt capabili să analizeze compoziția lichidului interstițial prezent în vasele capilare sangvine și în celule. În cadrul proiectului "DermalAbyss", senzorii biologici vor măsura concentrația de glucoză, nivelul pH-ului și concentrația de sodiu.

Atunci când sunt introduse într-un tatuaj, aceste tipuri de cerneală transformă pielea purtătorului într-un "veritabil ecran interactiv", ce oferă informații medicale în timp real. Astfel, proiectul "DermalAbyss" ar putea să se dovedească extrem de practic pentru persoanele diabetice.

Pentru controlarea glicemiei, pacienții cu diabet sunt în prezent constrânși să își înțepe pielea pentru a recolta o picătură de sânge.

"Avem posibilitatea de a înlocui o procedură dureroasă cu un tatuaj, a cărui culoare se schimbă din albastru în maro în funcție de concentrația de glucoză", au explicat cercetătorii americani. Senzorul de pH își schimbă culoarea din violet în roz, iar senzorul de sodiu reacționează la expunerea pielii la razele ultraviolete (UV).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel