Demetriade: Nu există nicio şansă de rentabilizare a Tarom în acest an

Noul directorul executiv al Tarom, Nicolae Demetriade, a declarat că nu există nicio şansă ca operatorul aerian să fie rentabilizat în 2013, dar speră ca acest lucru să se întâmple anul viitor, anunţă Mediafax. Acesta a mai adăugat: "Ţinta este să rentabilizăm compania mai repede decât este prevăzut în planul de management, adică sfârşitul anului 2015. Nu există nicio şansă pentru rentabilizarea companiei în acest an, însă sperăm să se întâmple la sfârşitul anului viitor".

Autor: Raluca Ţena

Pentru a restabiliza compania, Demetriade va colabora cu directorul general al Tarom, belgianul Christian Edouard Heinzmann. "O să avem atribuţii diferite, pe care le vom stabili în perioada următoare. Ne vom ajuta şi vom colabora", a explicat noul director executiv al Tarom.

Nicolae Demetriade: ”În aviaţie nu există arme secrete, ci un efort permanent şi disciplină”.

În primele patru luni ale acestui an, Tarom a înregistrat pierderi de 66 milioane de lei. Anul trecut, compania a înregistrat o pierdere totală de 236 milioane de lei. Pentru a diminua costurile, în luna martie a acestui an, Tarom a iniţiat un program de retragere voluntară a personalului, care vizeaza reducerea acestuia cu 10%, până la sfârşitul  anului.

Pe lângă rentabilizare, compania urmăreşte si creşterea numărului de pasageri, cu 100.000 pe an. Astfel, Tarom vizeaza creşterea numărului de călători de la 2,3 milioane în acest an, la 2,6 milioane în 2016.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel