Tarhon, înlocuitor pentru sare și armă anticancer

E ideală în special pentru persoanele care nu au voie să mănânce sărat.

Este vorba despre tarhon, care e ideal în special pentru persoanele care nu au voie să mănânce sărat. Acesta are un gust puternic, asemănător cu anasonul şi uşor amărui, drept pentru care dă un gust aparte mâncărurilor. Astfel, el poate fi folosit cu încredere de cardiaci și de persoanele care au tensiune oscilantă.

Ce beneficii aduce

Ideal e ca frunzele de tarhon să fie consumate proaspete, fie în stare crudă, fie în mâncăruri, întrucât acesta se poate recolta şi se găseşte în pieţe până toamna târziu. Pentru anotimpul rece însă, frunzele se pot păstra uscate şi mărunţite, dar cel mai bine puse în oţet, căci în acest fel îşi păstrează aroma, iar zeama scursă se poate folosi pentru salate.

CITEȘTE ȘI: Nou tratament anticancer, testat cu succes

Tarhonul poate fi consumat și sub formă de infuzie: se fierbe apa, apoi se adaugă o linguriță de tarhon la o cană de 250 de mililitri de apă. Cana se acoperă, se lasă timp de zece minute, după care se bea. Specialiștii recomandă consumarea a cel puțin o cană cu ceai de tarhon zilnic.

Tarhonul ajută și la absorbția gazelor și poate ameliora durerile de dinți pana ajungeți la medic. Efectele benefice sale nu se opresc însă aici. Tarhonul vă ajută să vă relaxați și luptă împotriva oboselii.

Este, de asemenea util la producerea bilei de către ficat, ceea ce ajută digestia și mărește viteza cu care se elimină toxinele din corp.

Lupta cu cancerul

Tarhonul este şi un preţios aliat în lupta anticancer. Iată cum trebuie să procedaţi în acest caz: daţi prin maşina de tocat sau puneţi la blender trei pumni cu tarhon proaspăt. Apoi stoarceţi bine planta printr-un tifon şi beţi imediat sucul obţinut. De preferat să faceţi acest lucru dimineaţa, pe stomacul gol. Sucul poate fi conservat vreme de 12 ore la frigider, însă perioadele ce depăşesc acest interval de timp fac ca planta să nu mai aibă efectul scontat. Atenţie însă! Pentru a avea rezultate bune, cura trebuie ţinută minimum o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel