Tânăr în vârstă de 15 ani, torturat şi înecat pentru presupuse vrăji

images
images

Un tânăr  de 15 ani a fost torturat și apoi înecat de sora acestuia și de prietenul ei pe motiv că ar face vrăji. Adolescentul avea peste o sută de răni, arată un raport al instanţei engleze, citat de BBC.

Autor: Avram Ana-Maria

Kristy Bamu, din Paris, a fost găsit mort în Newham, estul Londrei, la 25 decembrie 2010. Băiatul avea 101 răni şi a murit după ce a fost bătut cu o bară de metal şi a fost înecat. Concluziile anchetei au fost prezentate în această săptămână.

Sora lui Kristy, Megalie Bamu, şi iubitul acesteia, Eric Bikubi, ambii congolezi, au negat crima. Însă anchetatorii au aflat că Kristy Bamu a fost bătut zile în şir, cu beţe, o bară de metal, cu ciocanul şi alte instrumente de tortură. La un moment dat, Kristy şi-a implorat agresorii să îl omoare, deoarece nu mai suporta durerea, arată ancheta.

Se pare că, în acel moment, Eric Bikubi a dus victima în baie şi a dat drumul la apă. "Kristy era într-o stare atât de gravă încât nu putea să-şi ţină capul deasupra apei. Abia când şi-a dat seama că băiatul nu mai mişcă, Bikubi l-a tras din apă. Dar era prea târziu", a spus procurorul Brian Altman. Kristy se afla în vacanţă la sora sa împreună cu fratele său şi o altă soră.

Aceştia au fost puşi să mintă de fiecare dată când părinţii sunau pentru a verifica dacă totul este în regulă. Cuplul îi bănuia de vrăjitorie pe toţi cei trei fraţi, dar ura lor s-a îndreptat îndeosebi spre mezinul Kristy.

În Republica Democrată Congo, vrăjitoria - numită kindoki - este practicată în bisericile creştine, notează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel