Talent și cât mai multe detalii. Doar un ochi atent descoperă ce ascund aceste reproduceri

Desenele artistului japonez Keita Sagaki par la prima privire doar simple încercări de reproducere a unor opere de artă clasică sau a unor grandioase monumente actuale. Nimic mai înșelător, deoarece o privire aruncată mai de aproape și cu mult mai multă atenție dezvăluie adevăratul talent al autorului: redarea unui produs întreg, constituit însă din mii de desene mai mici.

Artistul japonez Sagaki Keita desenează în spiritul ramurii zen mandara, un proces complex de descoperire și de meditație, pentru a se muta atenția din exterior către lumea interioară. Opera finală obținută la capătul unei munci de câteva luni, este compusă din personaje din benzi desenate, arătări bizare, extratereștrii sau simple mâzgălituri naive sunt moleculele microscopice, care la o privire de ansamblu creează imaginea unor eroi istorici, opere clasice sau ansambluri monumentale de interes mondial.

Keita Sagaki explică de altfel și motivul pentru care își compune în acest mod operele. „Corpul uman este format din 60 de trilioane de celule. Mai mult decât atât, orice entitate, ființă sau obiect, este compusă din atomi sau molecule. Oamenii care trăiesc în această lume aparțin unei organizații, fie că este vorba despre familie, școală, companie sau națiune. Ducând mai departe acest gând, fiecare țară faca parte dintr-o planetă, iar planeta noastră dintr-un sistem solar, iar sistemul solar dintr-o galaxie. Cu toate acestea, întregul și partea nu sunt concepte fixe, ci mutabile, le putem vedea și interpreta din diferite puncte de vedere. În relație cu aceste concepte îmi creez eu desenele, în încercarea de a exprima conflictul și ondulațiile care reies din ele”, spune Keita Sagaki, citează yuppy.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel