Tablouri de Picasso, vândute de nepoata pictorului în scop umanitar

Marina Picasso, nepoata renumitului pictor spaniol, Pablo Picasso, va vinde, în luna iunie, pentru prima oară la o licitație publică, două tablouri emblematice pentru anii de război trăiţi de artist, în scopuri umanitare.

Cele două tablouri, "Femme assise en robe grise" și "Palette et Tête de Taureau" provin din colecția personală a nepoatei pictorului Pablo Picasso, care a fost căsătorit cu balerina rusoaică Olga Khokhlova, cu care a avut un fiu.

Potrivit Mediafax, licitația va fi organizată pe 6 iunie, la Paris de casa Sotheby's, iar banii obținuți vor fi donați unor fundaţii care sprijină copiii şi adolescenţii în dificultate, o cauză umanitară de care Marina Picasso este foarte ataşată. De altfel, nepoata artistului a cedat deja câteva opere de artă realizate de celebrul ei bunic unor fundaţii de caritate şi unor persoane private.

Unul dintre cele două tablouri este "Femme assise en robe grise", datând din 31 august 1943, cu dimensiunile de 130 centimetri x 97 centimetri, și estimat la un preţ cuprins între 2,5 milioane de euro şi 3,5 milioane de euro. Pictura o prezintă pe artista Dora Maar.

Cel de-al doilea este tabloul intitulat "Palette et Tête de Taureau", pictat în 1938 în ulei şi cerneală, pe o pânză care are dimensiunile de 73 centimetri x 92 centimetri. Acest tablou este estimat la un preţ cuprins între 1 milion de euro şi 1,5 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel