Susan Sarandon l-a numit pe Papă nazist

susan-sarandon-140465l
susan-sarandon-140465l

Actriţa americană Susan Sarandon a spus despre Papa Benedict al XVI-lea că este nazist, într-un interviu acordat în weekend cu ocazia Hamptons International Film Festival din SUA, relatează presa internaţională.

Afirmaţia vedetei de la Hollywood a fost făcută în contextul unei discuţii despre cartea "Dead Man Walking", care a inspirat filmul cu acelaşi titlu, şi despre interzicerea pedepsei cu moartea.

Actriţa a spus că i-a trimis cartea Papei şi a precizat că destinatarul a fost fostul şef de la Vatican - Ioan Paul al II-lea, care era un oponent al execuţiilor -, şi nu "nazistul pe care îl avem acum" .

Reacţia dezaprobatoare a intervievatorului nu a deranjat-o deloc pe Sarandon, care a repetat cuvântul "nazist", determinând asistenţa să râdă.

Presa din SUA scrie că declaraţia actriţei a vizat, probabil, copilăria lui Benedict al XVI-lea, în care acesta a făcut parte dintr-o organizaţie a tineretului hitlerist. Vaticanul a insistat însă că actualul Papă nu a avut avut o avut o participare activă în organizaţie şi, mai mult, ar fi fost constrâns să adere la aceasta.

În 1996, Susan Sarandon a câştigat Oscarul pentru rol principal feminin datorită prestaţiei din "Dead Man Walking" - peliculă în care a jucat şi Sean Penn, în postura unui condamnat la moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel