SUPER LUNĂ de REVELION 2018. Cum ne afectează

În noaptea dintre ani, de Revelion 2018, nu ne vom bucura doar de lumina artificiilor, ci și de lumina lunii care va fi extrem de puternică. Vorbim despre super luna. Astrologul Minerva a explicat ce impact va avea asupra oamenilor.

Super luna ne afectează din punct de vedere al somnului - adică unii pot dormi bine, alții nu, devin agitați.

"Va fi o lună frumoasă. Este foarte luminoasă. Din cauza fenomenului de lună plină unii pot dormi, alții sunt agitați. Eu, de exemplu dorm foarte bine", a zis Minerva la Antena 3, în emisiunea "News Magazine" realizată de Mihaela Bîrzilă.

Super luna va atinge maximul în noaptea dintre 1 și 2 ianuarie, la 04:24, ora României. Pe 31 ianuarie va avea loc şi cea de-a doua super lună din această perioadă, care va fi una albastră.

Fenomenul de super lună are loc când astrul ajunge la cea mai mică distanță față de Pământ în timpul rotației sale, când luna este cu aproximativ 14% mai mare și cu 30% mai luminoasă.

Triburilor native americane vechi au numit prima lună plină a anului după lup

Prima lună plină a lunii ianuarie, cu care începe a doua etapă din "Trilogia SUPER LUNII" pe 2018, cunoscuta sub denumirea de "Wolf Moon" (Luna Lupului), este una dintre cele două super-luni care vor îi încânta pe pasionații de fenomene astronomice încă de la începutul anului 2018, după ultima manifestare a fenomenului, din 3 decembrie.

[citeste si]

Prima super lună 2018 va ajunge la apogeu în noaptea de 1 ianuarie, într-o aliniere datorită ciclului lunar și calendaristic.

Triburilor native americane vechi au numit prima lună plină a anului după lup, pentru că era timpul anului când cetele de animale încep să urle în afara pădurilor. Acest fenomen va fi urmat rapid de o a doua super-lună pe 31 ianuarie, care va fi o luna albastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel