Sucul natural, un pericol pentru ficat

Sucul de fructe  poate face și el rău organismului, până la punctul în care poate determina apariția de boli hepatice grave, precum ficatul gras sau steatoza hepatică.

Adevărul este că decât să bem de două, trei ori pe săptămână suc din comerț, mai bine bem un suc de fructe proaspăt stors, făcut în casă. Cu toate acestea, băut zilnic, și sucul de fructe se poate transforma într-un inamic al sănătății noastre, potrivit unica.ro.

Explicația este simplă – sucul de fructe solicită ficatul în exces. Chiar dacă nu conțin zahăr în cantități mari, precum sucurile din comerț, sucurile de fructe făcute în casă conțin fructoză, iar fructoza se metabolizează la nivelul ficatului.

Astfel, consumând cantități mari de suc de fructe – mai ales în cazul celor care țin diete lichide, unde sucul de fructe este singurul aliment permis timp de mai multe zile – riscăm să ne trezim cu valori mari ale colesterolului, ale transaminazelor și chiar cu steatoză hepatică. Pentru că excesul de suc de fructe crește colesterolul.

Consumă corect sucul de fructe

Trebuie să știm că e mai bine să consumăm fructe, decât suc de fructe. Fructele conțin fibre, care ajută digestia, îmbunătățesc tranzitul intestinal și chiar ne pot ajuta să slăbim, dacă sunt consumate cu moderație.

De asemenea, putem consuma suc de fructe de două, trei ori pe săptămână fără niciun risc major. Cu toate acestea, dacă obișnuiești să îți prepari zilnic suc de fructe acasă, cea mai sănătoasă variantă pentru care poți opta este să amesteci fructele cu legumele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel