Suceava: Focare de hepatită acută virală de tip A, în cinci localități

În judeţul Suceava evoluează cinci focare comunitare de hepatită acută virală de tip A, cele mai multe cazuri fiind în localitatea Ilişeşti. De la începutul acestui an au fost vaccinaţi şapte sute de contacţi ai pacienţilor diagnosticaţi cu această boală, a declarat presei, vineri, adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Potrivit adjunctului DSP Suceava, cele cinci focare comunitare de hepatită acută virală de tip A evoluează în localităţile Ilişeşti (37 cazuri), Stulpicani (26 cazuri), Liteni-Rotunda (21 cazuri), Pătrăuţi (14 cazuri) şi Berchişeşti (13 cazuri).

Medicul epidemiolog a precizat că acestea sunt focare comunitare în care continuă să apară cazuri noi, toate fiind înregistrate la copii cu vârste de până la 18 ani.

Totodată, adjunctul DSP Suceava a menţionat că instituţia pe care o reprezintă a făcut comandă pentru alte 250 de doze de vaccin împotriva hepatitei virale de tip A în scopul imunizării, în continuare, a contacţilor noilor cazuri diagnosticate cu această boală. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel